Recepti 1 - 3 od ukupno 3 |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- | |||
![]() |
Choco cupcakes | ||
Umutiti puter, secer, vanil secer i cokoladu u prahu penasto pa dodati 2
jaja, brasno, pecivo. Sve se lepo sjedini mikserom pa dodati seckau cokoladu i
lesnike, ismesati kasikom i puniti korpice do 2/3 , peci na 180*C, voditi racna
da se ne prepece jer kada se ohlade dodatno se stegnu zbog cokoalde, odogo
GANACHE KREM - Ugrejani 200ml slatke pavlake, da ne prokljuca, skloniti sa
ringle i dodati 200gr. cokolade(moze i samo za kuvanje, moze mlecna ili kombinacija)
Mesati dok se ne istopi, ohladiti na sobnoj temperaturi i umutiti mikserom 1-2
min. puniti srpic i ukrasiti mafine. |
Potrebno je: 110gr. brasna 110gr. secera 110gr. putera 2 jaja 20gr. cokolade u prahu(razmutiti sa malo vrele vode) 1/2 kasicice peciva2-3 vanil secera 100gr. drobljenih lesnika 100gr. seckane mlecne cokolade,mleko po potrebi |
||
Datum postavljanja 14-02-2016 0:24 |
|||
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- | |||
![]() |
Medenjaci | ||
U ciniju prosejte brasno, secer, sodu, zacine, so i kakao. Dodajte puter, med i jaja. Mozete poceti da mutite varjacom, ali lakse je odmah poceti rukama. Cinice vam se da masa nece hteti da se poveze, ali kako odmicete, videcete da ce se masa povezati u lepu braon, glatku masu (toplota ruku topice puter i sve ce se lepo sjediniti). Zamotajte testo u lepljivu foliju i stavite ga u frizider da stoji nekih sat vremena. Zagrejte rernu na 190?C. U tepsiju stavite papir za pecenje. Testo stavite izmedju dva parceta papira za pecenje, i razvucite oklagijom na debljinu 3-5 mm (ako je potrebno, pobrasnjavite malo papir, da se testo ne zalepi - ali sa masnim papirom to nije neophodno). Modlicama vadite oblike kakvi vam se dopadaju (imajte na umu da treba peci manje kolacice odvojeno od velikih - jer se manji pre ispeku). Pecite kolacice 7-9 minuta (ja ih pecem samo 5). Pazite na vreme, bukvalno minut duze - i bice tvrdi i malo vise braon nego sto treba. Ukrasavati ih mozete royal icing-om, ali to je vec po zelji. |
Potrebno je: 400 gr prosejanog brasna (belo brasno) 160 gr secera u prahu 70 gr putera (na sobnoj temperaturi) 1 kasicica sode bikarbone 2 kasicice kakao praha 3 kasike meda 2 jaja 1 1/2 kasicice cimeta 1/2 kasicice anisa mlevenog (ako ne mozete da ga nadjete, nije obavezno) 1/8 kasicice karanfilica (smrvite samo prstima glavice karanfilica) 1/8 kasicice djumbira prstohvat soli |
||
Datum postavljanja 14-02-2016 0:49 |
|||
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- | |||
![]() |
Rojal icing | ||
Sjediniti sastojke i mutiti dok se ne dobije glatka masa, gustine kao testo za palacinke, ako vam je mnogo retka dodajte jos prah secera, ako je gusta, razredite sa malo vode. Masu bojite bojama za testo i kolace u prahu. Da biste ovako ukrasile kolace, sipajte masu u malu kesicu i vrh kesice isecite makazama, vodite racuna da otvor bude vrlo mali jer ce se prosiriti dok istiskujete masu. Pustite masti na volju i crtajte po kolacicima. |
Potrebno je: 2 belanca 330 gr prah secera 2 kasike limunovog soka |
||
Datum postavljanja 15-02-2016 15:46 |
Recepti 1 - 3 od ukupno 3 |